BONU ANNU 2016 Alimentos sardos raccumandados pro su 2016 S’Amèrica dichiarad’at cun gosu: su màndigu sard’illongat sa vida. Pane carasau o chi siat modditzosu mandigare devimus tota chida. Pane frattau e casu crabinu o berbeghinu cun pane de orzu; fenuju, fae, basolu. E binu? Cannonau, naramus tipu puntorzu! Sos baldos non lassemus a sos fiados, pumatas bellas, mèndulas benèficas: sun custos deghe alimentos giustos, pro campar’a chent’annos, lanzos, biados. E tando est tzertu chi sun maleficas sas pettas: porcheddu, anzone e arrustos. Ca si poi sun sos gustos de ghisadu, ziminu e de turrone: chidas de vida in diminussione! Peruna discussione. Su sardu devet mandigare in biancu: “boh! boh!”, chena birr’Ichnusa a fiancu! E malloreddus francu. Augùrios pro s’annu da poi de s’EXPO: pro sos chent’annos: ne seada e ne gatò! Paulu Pulina |
BUON ANNO 2016 Cibi sardi raccomandati per il 2016 L’America ha dichiarato con piacere: il cibo sardo allunga la vita. Pane carasau o pane morbido mangiare dobbiamo tutta la settimana. Pane frattau e formaggio di capra o di pecora con pane di orzo; finocchio, fave, fagioli. E vino? Cannonau, diciamo tipo pungolo! I cardi non lasciamo alle bestie, pomodori belli, mandorle benefiche: sono questi i dieci alimenti giusti, per campare a cent’anni, magri, beati. E allora è certo che sono malefiche le carni: porcetto, agnello e arrosti. Perché se poi ci sono i gusti di stufato, di interiora e di torrone: settimane di vita in diminuzione! Nessuna discussione. Il sardo deve mangiare in bianco: “boh! boh!”, senza birra Ichnusa a fianco! E gnocchetti niente. Auguri per l’anno dopo l’EXPO: per i cent’anni: né seada e né gatò! Paolo Pulina |